Onlinebetalning för fakturor

Denna tjänst tillhandahålls i samarbete med Tink. Den ger dina kunder möjlighet att betala dina fakturor direkt via sin nätbank. Detta förenklar betalning av dina fakturor, vilket gör att du får betalt snabbare!

VIKTIGT: Denna tjänst är för närvarande endast tillgänglig för finska kunder med premiumavtal (STARTER, PRO eller GROWTH).

Så fungerar det:

1. Gå till >Mitt konto >Betalningssätt
  2. Ange ditt IBAN-nummer i dina betalningssätt och klicka på ->Spara
  3. Skapa faktura och skicka den till din kund via e-post

Sedan är det klart! När dina kunder betalar via nätbank verkställer de betalningen via sin nätbank till det IBAN-nummer du angivit.

Obs: Endast det IBAN-nummer som sparats som standard i dina betalningssätt kommer att användas för betalningar via nätbank. Kolla att du har angivit som standard det IBAN-kontonummer du föredrar och som betalningen ska göras till.
Här kan du läsa mer om flera IBAN-nummer och om standardinställningar för betalningssätt.

Vad betyder detta för din kund?

När du har skickat en faktura till din kund via e-post kan denne öppna fakturan direkt från sin inbox, och kommer därefter att omdirigeras till en ny webbsida.

I det övre högra hörnet kan din kund klicka på ->Betala nu och följa anvisningarna på webbsidan. Med ett klick på ->Betala via nätbanken kan din kund logga in på sin nätbank och betala din faktura.

Vad behöver jag göra?

Slappna av – när din kund har slutfört betalningen av din faktura kommer du att se att din fakturastatus kommer att ändras till ->Betald. Du kan se i din fakturahistorik att betalningen har påbörjats av din kund och att bankerna behandlar betalningen.

Beroende på din bank och på din kunds bank kan det ta mellan 1 och 5 arbetsdagar innan betalningen har kommit in på ditt bankkonto.

Obs!
Ifall betalningen av någon anledning misslyckas, kommer det ingen notifikation om det.
Om betalningen inte syns på ditt bankkonto (efter 5 bankdagar), ändra fakturans status tillbaka till "Obetald" och skicka den igen.