Nätbanksbetalning för fakturor

Denna tjänst tillhandahålls i samarbete med Tink. Den ger dina kunder möjlighet att betala dina fakturor direkt via sin nätbank. Detta förenklar betalning av dina fakturor, vilket gör att du får betalt snabbare!

Du kan testa den här funktionen gratis!
I gratisversionen får du 2 och med ett premiumavtal får du 5 gratis nätbanksbetalningar. Om du vill använda den här funktionen efter gratistesten, behöver du ett premiumavtal.

Så fungerar det:

1. Gå till >Mitt konto >Betalningssätt
  2. Ange ditt IBAN-nummer i dina betalningssätt och klicka på ->Spara
  3. Skapa faktura och skicka den till din kund via e-post

Sedan är det klart! När dina kunder betalar via nätbank verkställer de betalningen via sin nätbank till det IBAN-nummer du angivit.

Obs: Endast det IBAN-nummer som sparats som standard i dina betalningssätt kommer att användas för betalningar via nätbank. Kolla att du har angivit som standard det IBAN-kontonummer du föredrar och som betalningen ska göras till.
Här kan du läsa mer om flera IBAN-nummer och om standardinställningar för betalningssätt.

Vad betyder detta för din kund?

När du har skickat en faktura till din kund via e-post kan denne öppna fakturan direkt från sin inbox, och kommer därefter att omdirigeras till en ny webbsida.

I det övre högra hörnet kan din kund klicka på ->Betala nu och följa anvisningarna på webbsidan. Med ett klick på ->Betala via nätbanken kan din kund logga in på sin nätbank och betala din faktura.

Vad behöver jag göra?

Slappna av – när din kund har slutfört betalningen av din faktura kommer du att se att din fakturastatus kommer att ändras till ->Betald. Du kan se i din fakturahistorik att betalningen har påbörjats av din kund och att bankerna behandlar betalningen.

Beroende på din bank och på din kunds bank kan det ta mellan 1 och 5 arbetsdagar innan betalningen har kommit in på ditt bankkonto.

Obs!
Ifall betalningen av någon anledning misslyckas, kommer det ingen notifikation om det.
Om betalningen inte syns på ditt bankkonto (efter 5 bankdagar), ändra fakturans status tillbaka till "Obetald" och skicka den igen.

Vad kostar tjänsten?

Du kan prova denna tjänst gratis!
Gratisversionen innehåller 2 gratis nätbankbetalningar. Du får 5 till gratis när du beställer ett premiumavtal. Om du vill använda den här funktionen efter dessa, behöver du ett premiumavtal.

Denna tjänst faktureras månadsvis. Du kommer att debiteras 10kr per faktura som betalas med denna tjänst (debiteringen sker från det kort du har sparat i betalningssystemet).

Du kan följa användningen av nätbanksbanksbetalningar här:
Mitt konto ->  -> Zervant Pay-Per-Use-tjänster