Min SEPA-betalning har bestridits. Hur ska jag gå tillväga?

Observera att denna artikel gäller SEPA-Direktdebitering som endast är tillgänglig inom euroområdet!

Om du betalar ditt avtal med SEPA-Direktdebitering kan det hända att en eller flera av dina betalningar har bestridits. Om en betalning bestrids meddelar vi åt dig om detta.

Vad innebär det då att en betalning har bestridits? När vi utfärdar en betalning till din bank kan du eller din bank välja att blockera betalningen genom att bestrida den. Detta är även möjligt efter att du redan har fått ett kvitto på betalningen.

Hur bestrids en betalning?

Det finns flera olika orsaker som kan leda till att en betalning bestrids:

• Dina betalningsuppgifter är inkorrekt. Detta beror oftast på ett skrivfel då du skrivit in betalningsuppgifterna i Zervant.
  • SEPA-Direktdebitering är inte aktiverad som betalningsmetod. Många banker kräver att betalningsmetoden måste aktiveras manuellt i din nätbank eller genom att kontakta banken.
  • Otillräcklig täckning. Detta innebär att du inte har tillräckligt mycket pengar på ditt bankkonto som är kopplat till SEPA-Direktdebiteringen.
  • Banken kan inte behandla betalningen. Detta innebär att din bank möjligtvis behöver ditt godkännande för betalningen.
  • Du har bestridit betalningen. Detta betyder att du själv har blockerat betalningen.

Hur kan jag lösa problemet?

1. Du får följande meddelande i Zervant när du loggar in på ditt konto. Den viktigaste informationen är:

• Avtalet och tidsperioden som vi inte fått en betalning för.
  • Fakturan/fakturor som du eller din bank har bestridit. Du kan se alla dina betalningar på ditt konto under Inställningar -> Mitt premiumavtal -> Beställningshistoria.
  • Den obetalda summan som du måste betala för att behålla ditt premiumavtal.

Lös problemet med bestriden SEPA betalning

2. Tryck på Lös problemet.

3. I följande fönster måste du välja en betalningsmetod. SEPA-Direktdebitering är inte längre en tillgänglig betalningsmetod om du har två bestridna betalningar. I detta fall måste du använda en alternativ betalningsmetod.

• Använd betal-/kreditkort: Tryck på Välj -> Fyll i dina kortuppgifter -> Välj Ändra.
  • Använd SEPA-Direktdebitering: Kontakta din bank för att ta reda på varför din tidigare betalning har bestridits och för att godkänna SEPA-Direktdebitering som betalningsmetod på ditt konto. Tryck på Välj -> Välj Ändra om du vill använda ett annat konto -> Kryssa för rutan för att bekräfta villkoren -> Välj Bekräfta.

Välj betalningssätt. Efter två bestridna betalningar är SEPA inte längre tillgängligt.

Välj betalningssätt. Efter två bestridna betalningar är SEPA inte längre tillgängligt.

Summan som du ser i det första fönstret debiteras automatiskt efter att du har uppdaterat din betalningsmetod. Efter detta kan du fortsätta använda Zervant som vanligt.

OBS! Betala inte avtalet genom banköverföring.Uppdatera istället din betalningsmetod på ditt Zervant-konto.