Ta i bruk kortbetalningar

Denna tjänst utförs i samarbete med Stripe. Tjänsten gör det möjligt för dina kunder att betala fakturor direkt med bank- eller kreditkort. Detta underlättar betalandet av dina fakturor, vilket leder till att du kan få snabbare betalt!

Hur fungerar kortbetalningen?

1. Gå till Mitt konto -> Kortbetalningar

2. Klicka på Aktivera genom att ansluta till Stripe. Du kommer till Stripes hemsida där du skapar ett Stripe-konto.

• Observera att "Business website" är ett obligatoriskt fält. Om ditt företag inte har en hemsida, godkänner Stripe också din (väl ifyllda) företagssida på Facebook eller LinkedIn.
  • Att skapa ett Stripe-konto är gratis. Via kontot kan du hålla koll på betalningsstatus för de fakturor som du aktiverat kortbetalningar för. Från Stripe-kontot har du också möjlighet att skicka ett kvitto på kortbetalningen av fakturan.
  • Om du redan har ett Stripe-konto kan du logga in uppe till höger och sedan koppla ditt Stripe-konto till ditt Zervant konto.

3. Då registreringen är klar förs du tillbaka till Zervant och ett popup-fönster meddelar om kopplingen lyckades. Stripe skickar även en bekräftelse per e-post om kopplingen lyckades.

4. Nu visas möjligheten att Acceptera kortbetalningar för fakturor skickade per e-post på Kortbetalningar fliken. Du kan även bocka för rutan i fönstret Skicka via e-post. Rutan är bockad i som standard men du kan alltid bocka av den om du inte vill erbjuda detta alternativ för din kund.

Aktivera betalning med kredit- eller debitkort

Vad betyder detta för din kund?

Då din kund öppnar fakturan genom att klicka på Visa fakturan & betala nu ser kunden en grön Betala nu knapp till höger. Genom att klicka på Betala nu kan din kund betala fakturan med bank- eller kreditkort (Visa, Mastercard eller American Express).

Din kund har möjligheten att betala nu

Då din kund har betalat markeras fakturan automatiskt som betald både på ditt Stripe- och ditt Zervant konto. Stripe överför sedan motsvarande belopp (exklusive Stripe och Zervant avgifter), till det bankkonto som du har sparat i Stripe, inom sju arbetsdagar.

Var vänligen direkt i kontakt med Stripe om du har frågor gällande användningen av Stripe.

Läs också vår artikel om prissättning för kortbetalningar.