Skicka e-fakturor

Skapa och skicka en e-faktura

1. Fyll i all nödvändig information angående ditt företag och din kund.

2. Gå till Fakturor -> Ny faktura och skapa fakturan som vanligt. Om du vill lägga till ett referensnummer som du fått av kunden kan du lägga till det i fältet Er referens

3. Då du har skapat fakturan, klicka sedan på menyn Godkänn och skicka uppe till höger och välj e-faktura.

Välj e-faktura från menyn för att skicka fakturan

4. Om du inte har fyllt i dina kontaktuppgifter öppnas ett fönster där du kan fylla i dem. Du bör fylla i alla fält som är markerade med en blå stjärna (*). Det samma gäller din kunds kontaktuppgifter.

5. Klicka till slut på Godkänn och skicka. Din faktura skickas till Basware, sedan via dem till din kunds e-faktureringsoperatör och slutligen till din kunds fakturahanteringssystem.

Kontrollera status på din skickade e-faktura

Under fliken historik kan du se e-fakturans status efter att du har skickat den.

Du kan kontrollera e-fakturans status under fliken historik

• Om din faktura har levererats är fakturans status E-faktura levererad till mottagaren.​
  • Om fakturan inte har levererats är fakturans status Leverans av e-faktura misslyckades
  • Om fakturan har statusen "Leverans försenad", betyder det oftast att fakturans leverans kommer att misslyckas och man kan börja kolla upp, vad som kan vara fel.

Läs mer om de vanligaste orsakerna som leder till att leveransen av e-fakturor misslyckas.