Skicka e-fakturor

Skapa och skicka en e-faktura

1. Fyll i all nödvändig information angående ditt företag och din kund.

2. Gå till Fakturor -> Ny faktura och skapa fakturan som vanligt. Om du vill lägga till ett referensnummer som du fått av kunden kan du lägga till det i fältet Er referens

3. Då du har skapat fakturan, klicka sedan på menyn Godkänn och skicka uppe till höger och välj e-faktura.

Välj e-faktura från menyn för att skicka fakturan

4. Om du inte har fyllt i dina kontaktuppgifter öppnas ett fönster där du kan fylla i dem. Du bör fylla i alla fält som är markerade med en blå stjärna (*). Det samma gäller din kunds kontaktuppgifter.

5. Klicka till slut på Godkänn och skicka. Din faktura skickas till Basware, sedan via dem till din kunds e-faktureringsoperatör och slutligen till din kunds fakturahanteringssystem.

Kontrollera status på din skickade e-faktura

Under fliken historik kan du se e-fakturans status efter att du har skickat den.

Du kan kontrollera e-fakturans status under fliken historik

• Om din faktura har levererats är fakturans status E-faktura levererad till mottagaren.​
  • Om fakturan inte har levererats är fakturans status Leverans av e-faktura misslyckades

Läs mer om de vanligaste orsakerna som leder till att leveransen av e-fakturor misslyckas.