Skräddarsy fakturor, kvitton och offerter

Det är möjligt att lägga till information på fakturan i vissa fält. Dessutom kan du redigera fakturaraderna och välja valutan på fakturorna.

Meddelandefältet

Här kan du lägga in eventuell tilläggsinformation gällande fakturan ifall du önskar.

Ifall du vill lägga till ett standard meddelande som syns på alla fakturor, lägg till det under Mitt konto -> Faktureringsinställningar.

Fotnot

Precis som i meddelandefältet kan du även lägga till tilläggsinformation i fotnoten. Fotnoten innehåller ofta vissa automatiska lagtexter för de olika fakturatyperna eller olika betalningssätt.

Fakturaraderna

Under Synliga kolumner i menyn till höger kan du välja vilka uppgifter du vill visa på fakturaraderna. Du kan lägga till eller radera följande uppgifter: Radnummer, Datum, Antal, Enhet, Pris, Moms % och Moms andel. Varje enskild rad kan endast ha en momsprocent.

Under Synliga kolumner kan du välja fritt vilka kolumner som ska synas på fakturaraderna

Observera att kolumnernas rubriker inte kan redigeras. Det är inte heller möjligt att ta bort belopp med moms/belopp utan moms från fakturan.

Valuta

1. Gå till fliken Fakturor.
  2. Välj Ny faktura.
  3. Klicka på Valuta i menyn till höger, för att välja valutan på fakturan.
  4. Zervant ställer in automatiskt dagens valutakurs (du kan ändra detta själv).
  5. Fortsätt redigera fakturan som vanligt.

När du sparat fakturan kommer dess summa att synas i din standard valuta i listan under fliken Fakturor. Genom att välja fakturan i listan ser du priset i den valda valutan på höger sida av fönstret.

Observera att om du väljer produkter eller tjänster direkt från ditt register måste du manuellt räkna ut produkten eller tjänstens summa enligt valutakursen som visas.

Exempel:

1. Du har en produkt i ditt produktregister som kostar 1000 kr.
  2. Du skapar en ny faktura och ändrar valutan till dollar ($).
  3. Du lägger till produkten på fakturan -> Beloppet för produkten är $1000.