Försäljning av tjänster utanför EU

I Zervant kan man skapa och skicka fakturor till länder utanför EU.

Hur redovisar jag momsen?

Vid försäljning av en tjänst är huvudregeln att momsen ska redovisas och betalas i det land där tjänsten anses vara omsatt (beskattningslandet). Vi rekommenderar att du verifierar med Skatteverket eller en auktoriserad redovisningskonsult ifall din tjänst skall beskattas i Sverige eller inte. Fakturatypen för försäljning av tjänster utanför EU skall endast användas då tjänsten inte skall beskattas i Sverige.

Försäljning av tjänster till ett land utanför EU redovisas i ruta 40 på mervärdesskatterapporten. I Zervant bokas den momsfria försäljningen som skall deklareras till Skatteverket automatiskt då du markerar fakturan som betald.

Hur skapar jag en faktura för tjänster som säljs utanför EU?

1. Välj eller lägg till din kund på fakturan.
  2. Välj Försäljning av tjänster utanför EU som fakturatyp.
  3. Välj vilket språk som du vill fakturera med.
  4. Välj valuta för fakturan. Då du har valt en valuta så öppnar sig ett nytt fält för växelkurs. I fältet för växelkurs visas dagens standard växelkurs från SEK till valutan som du har valt. Du kan även redigera växelkursen.
  5. Välj eller lägg till din kund på fakturan.
  6. Lägg till produkten på fakturaraden.
  7. Bocka för moms så det kommer med på fakturan under Synliga kolumner.
  8. Kontrollera betalningsvillkoren.
  9. Lägg till referensnummer eller ett meddelande.
  10. Välj Förhandsvisa och spara eller skicka.

Välj försäljning av tjänster utanför EU som fakturatyp