Min e-faktura har inte levererats. Varför?

Kontrollera först att fakturan skickats från Zervant. Detta ser du genom att först välja fakturan på Fakturor-fliken och sedan klicka på Historik nere till höger. Under samma flik ser du om leveransen av fakturan har lyckats eller misslyckats. Observera att det kan ta några dagar innan fakturans status ändras. Tyvärr kan du inte ännu se varför leveransen misslyckas. Vi jobbar på att förbättra denna funktion i framtiden.

Nedan kan du se alla steg för leveransen av en e-faktura:

Det finns flera steg som sker för att e-fakturan ska levereras till din kund

De vanligaste orsakerna till varför leveransen av en e-faktura misslyckas:

1. IBAN och Swift kod

Vänligen kontrollera att det inte finns några mellanslag i betalningssätten som du har sparat i inställningarna, speciellt i slutet av fälten. Kom även ihåg att de första två bokstäverna i IBAN numret är versaler. Gör ändringar ifall det behövs och välj sedan spara. Redigera sedan fakturan och skicka den på nytt. Vi jobbar på att förbättra denna funktion i framtiden så att överflödiga mellanslag inte ska orsaka problem då du skickar en e-faktura.

Kontrollera betalningssättet för din faktura

2. E-faktureringsadress

Vänligen kontrollera att kundens e-faktureringsadress är korrekt och att du valt rätt format för den i kundregistret.

Kontrollera att e-faktureringsadressen är korrekt

3. Längden på kundens företagsnamn

För tillfället finns det en begränsning på 60 tecken för kundens företagsnamn. Om gränsen överskrids kommer leveransen att misslyckas eftersom e-faktureringsoperatörerna inte godkänner så långa företagsnamn. Vi förhandlar med diverse samarbetspartners för att eliminera detta problem i framtiden.

4. Ett odefinierbart felmeddelande från din kunds e-faktureringsoperatör

Det är bäst att följa din kunds instruktioner så noggrant som möjligt. Kolla att du t.ex. har all den information på fakturan som efterfrågades.

5. Koppling

De olika stegen i leveransen av en e-faktura kräver att det finns en koppling mellan e-faktureringsoperatör och faktureringsprogram. I denna koppling bestäms diverse regler, som t.ex. anger vilket format på e-fakturan som krävs för att alla partier ska godkänna den, och så att den kan levereras till programmet som din kund använder för att motta e-fakturor. Vår e-faktureringspartner Basware öppnar konstant mer kopplingar till nya operatörer. Men att öppna dessa kopplingar tar tid, så ifall det är tidspressade så rekommenderar vi att använda en annan leveransmetod om bara möjligt (t.ex. e-post eller brevfaktura).