Hantera ditt kundregister

1. Gå till fliken Kunder.

2. Klicka på Ny kund. Den information du lägger till här visas automatiskt på fakturan (förutom e-postadress och telefonnummer).

Vänligen observera att antalet kunder i Zervants gratisversion är begränsat till 5. Du kan läsa mer om våra premiumavtal här

Du kan även lägga till en ny kund medan du skapar en ny faktura. Då du klickar i fältet "Kund" visas alternativet Ny kund

skapa kund

Tips:

• Om du lägger till fler än 5 kunder till kundregistret och annullerar ditt premiumavtal, kommer du inte att kunna lägga till nya kunder utan att beställa ett premiumavtal. Efter att du har nergraderat kan du dessutom endast fakturera dina 5 senast skapade kunder.
  • Kunder som är kopplade till fakturor och annan data kan inte raderas. Detta för att säkerställa att dina fakturor och rapporter förblir lagligt uppfyllda. Endast kunder med ej godkända fakturor (dvs. utkast) kan raderas.
  • Du kan lägga till anteckningar under kundprofilen, som endast du kan se på ditt Zervant konto. När du har skapat en kund kan du öppna fliken Anteckningar till höger och välja Lägg till. Om du vill redigera eller radera anteckningen, klicka då på den lilla pilen längst till höger om anteckningen och välj Redigera/Radera.
  • Tyvärr är det inte ännu möjligt att lägga till flera kontaktuppgifter, ett fotografi eller flera leveransadresser under en och samma kund. Vi hoppas på att kunna utveckla dessa funktioner i framtiden.
  • Du kan Redigera eller Radera kunder genom att klicka på respektive knapp.
  • Under fliken Fakturor (till höger) som uppenbarar sig då du valt en kund, kan du se alla fakturor som du skapat för kunden. Du kan ladda ner fakturorna som .xls- eller .csv-filer genom att klicka på de tre gråa strecken uppe till höger (bredvid Totalt).

Läs mer om hur du kan importera ditt kundregister