Försäljning utan moms

Försäljning är enligt huvudregeln momspliktig. Dock finns det vissa undantag som till exempel handel utanför EU och finansieringstjänster m.m. Det kan även hända att din verksamhet är helt befriad från moms, det vill säga icke momspliktig försäljning.

Skapa en faktura utan moms

1. Gå till fliken Fakturor och välj Ny Faktura.

2. Välj Försäljning utan moms i menyn till höger, under Fakturatyp.

Välj Försäljning utan moms i menyn till höger

3. Momsprocenten försvinner och kommer inte längre att synas på din faktura.

Vi rekommenderar att du kontrollerar med din bokförare när du ska använda denna typ av faktura och vilken text du ska inkludera på fakturan.