Markera fakturor som betalda med kontoutdrag

OBS! Kontoutdraget är för tillfället inte i bruk på grund av att vi uppdaterar funktionen. Vi beklagar möjliga besvär som detta orsakar och strävar efter att slutföra uppdateringarna inom snar framtid. Detta kan dock ta tid och därför rekommenderar vi att du markerar fakturorna manuellt som betalda. Tack för ditt tålamod!

Du kan markera dina fakturor som betalda genom att ladda upp ditt kontoutdrag som du får från din nätbank. Zervant markerar fakturor som betalda baserat på referensbetalningsmaterialet.

Hur hämtar jag kontoutdraget?

1. Gå till fliken Fakturor och tryck på de tre gråa strecken i högra hörnet och välj Ladda upp kontoutdrag.

Ladda upp kontoutdrag under flike fakturor

2. Klicka på Importera kontotransaktioner och välj om du vill ladda upp filen i .ktl eller .csv format.

Importera kontotransaktioner
3. Välj den rätta filen från din dator. Om din fil har rubriker på första raden kryssa då för rutan Ignorera första raden. Det är sedan möjligt att definiera kolumnerna i rullgardinsmenyn. Referensnumret och summan är de viktigaste kolumnerna, Zervant sorterar uppgifterna i enlighet med ditt konto enligt dessa.

Välj filen för kontoutdraget från din dator
4. När du är nöjd välj sedan skicka.

Att markera fakturor automatiskt som betalda med hjälp av integreringen är inte ännu möjligt.