Offertes aanmaken

Met Zervant kun je schattingen aanmaken en naar je klanten sturen. Wanneer je schatting is aangemaakt en geaccepteerd door je klant kun je die omzetten in een factuur. Let op: deze functie is alleen beschikbaar bij het Zervant PRO-abonnement en hoger.

Een schatting aanmaken

1. Ga naar het tabblad >Offertes en klik op >Nieuwe offerte. Je ziet dan alle aangemaakte schattingen aan de linkerkant van het scherm

2. Je krijgt het schattingenvenster te zien. Vul de gegevens in en kies hoe je de schatting aan wil passen met de instellingenkolom aan de rechterkant. Klik wanneer je tevreden bent met de inhoud op >Preview om de schatting te bekijken

3. Om je schatting meteen te versturen klik je op >Bevestigen en verzenden. Klik op >Bewaren als concept om je schatting later naar je klant te versturen. Druk op >Vorige om wijzigingen aan te brengen in je schatting

Een schatting in een factuur omzetten

Wanneer je klant de schatting heeft goedgekeurd, kun je die omzetten in een factuur. Selecteer de schatting die je wilt omzetten en klik rechtsboven op >Converteren naar factuur. Dit brengt je naar het factuurscherm, waar je de factuur kunt bewerken voordat je deze goedkeurt en verzendt. Klik hier voor meer informatie over het aanmaken en verzenden van facturen.