De status van je schattingen beheren

In Zervant aangemaakte schattingen kunnen een aantal statussen hebben:

• Concept: wanneer je een schatting hebt aangemaakt en opgeslagen als concept
  • Opgesteld: wanneer je de schatting hebt aangemaakt maar hem nog niet per e-mail hebt verstuurd
  • Verzonden: een aangemaakte schatting die per e-mail is verstuurd
  • Geaccepteerd: de schatting die je verstuurd hebt is geaccepteerd door de klant
  • Afgewezen: de schatting die je verstuurd hebt is geweigerd door de klant
  • Gefactureerd: de schatting is omgezet in een factuur

Je kunt de status van een schatting ook handmatig veranderen.

De status van je schatting veranderen

Om de status van je schatting te veranderen, selecteer je die onder het tabblad >Offertes en klik je op de statusknop.

Selecteer de nieuwe status in het uitklapmenu en klik op >Bewaren.

Wanneer je een schatting omzet in een factuur wordt deze automatisch gemarkeerd als >Gefactureerd. Let op: wanneer je de status van een schatting op Gefactureerd hebt gezet kun je de status niet meer veranderen.

Interactieve statussen van schattingen

Wanneer je klant je schatting heeft ontvangen kan hij die in het schattingsportaal accepteren of afwijzen door op de knop >Reageren te drukken en de desbetreffende knop te selecteren.

​Wanneer je klant je schatting accepteert of weigert wordt de status automatisch bijgewerkt in je Zervant-account onder het tabblad >Offertes.