Verkkopankkimaksujen salliminen laskuille

Zervantin verkkopankkimaksut tuotetaan yhdessä Tinkin kanssa. Asiakkaasi voivat maksaa sähköpostitse lähettämäsi laskut helposti suoraan verkkopankistaan, mikä nopeuttaa maksun saapumista sinulle.

Huom! Verkkopankkimaksut ovat toistaiseksi saatavilla vain Suomessa ja premium-tilauksella (Startti, PRO tai Kasvu).

Miten ottaa käyttöön verkkopankkimaksut

Verkkopankkimaksut ovat automaattisesti päällä jos sinulla on mikä tahansa premium-tilaus ja olet tallentanut maksutapoihisi IBAN-tilinumeron.

Voit varmistaa että verkkopankkimaksut ovat toiminnassa seuraamalla näitä ohjeita:

1. Mene kohtaan Oma tili -> Maksutavat
  2. Syötä IBAN-tilinumerosi ja klikkaa Tallenna
  3. Lähetä lasku asiakkaallesi sähköpostitse

Verkkopankkimaksujen käyttöönotto ei vaadi sinulta muuta. Kun asiakkaasi maksavat laskusi verkkopankkimaksulla, heidät ohjataan maksamaan omassa verkkopankissaan IBAN-tilillesi.

Huom! Verkkopankkimaksut ohjataan IBAN-tilinumerolle, joka on valittu oletukseksi tilillesi. Jos tilillesi on tallennettu useampi tilinumero, tarkista että olet valinnut oikean IBAN-tilinumeron. Täältä löydät lisää tietoa tilitietojen lisäämisestä.

Miltä laskun maksaminen verkkopankkimaksulla näyttää asiakkaalle?

Kun olet lähettänyt laskusi asiakkaallesi sähköpostitse, näkee asiakkaasi vaihtoehdon maksaa lasku heti avattuaan sähköpostin.

Kun Maksa heti -vaihtoehtoa on klikannut sähköpostista, oikealla ylänurkassa näkyy taas Maksa heti, ja sitä klikkaamalla avautuu ikkuna (ks. kuva alhaalla), josta pääsee klikkaamaan "Maksa verkkopankissasi".

Miten seurata maksua?

Kun asiakkaasi on maksanut laskun verkkopankissaan ja maksu on näin ollen aloitettu, muuttuu laskusi tila automaattisesti maksetuksi Zervantissa. Kun avaat laskun, näet laskun tapahtumista jos asiakkaasi on aloittanut maksun. Tämä tarkoittaa sitä, että maksua käsitellään pankissa.

Riippuen siitä mikä pankki sinulla ja asiakkaallasi on käytössä, maksun saapumiseen tilillesi saattaa mennä jopa 5 pankkipäivää.

Huom!
Mikäli maksu jostain syystä epäonnistuu, siitä ei tule sähköposti-ilmoitusta. Mikäli maksu ei ole saapunut pankkitilillesi (5 pankkipäivää), vaihda laskun status takaisin "Ei maksettu" tilaan ja lähetä se uudelleen.