FAQ

Sopiiko Zervant minulle?

Zervant on verkkopohjainen laskutusohjelma yrityksille. Sen avulla voit luoda rajoittamattomasti laskuja ja tarjouksia, lähettää niitä asiakkaillesi ja seurata maksujen tilaa. Voit myös seurata yrityksesi taloudellista tilaa erilaisilla raporteilla, kuten tapahtumaraportilla, jonka saat tulostettua kirjanpitäjällesi.

Huom! Sinulla tulee olla y-tunnus, jotta voit laskuttaa Zervantilla. Näin ollen Zervant ei sovellu kevytyrittäjille, koska laskuilla tulee näkyä yrityksen y-tunnus, jota kevytyrittäjillä ei ole.

Onko Zervant ilmainen?

Ydintarjontamme, eli laskujen lähetys sähköpostitse ja lataus pdf:nä, on ilmaista. Sen lisäksi tarjoamme premium-palveluita, kuten muistutuslaskut sekä laskujen lähetys postitse, jotta voit laskuttaa asiakkaitasi itsellesi sopivalla ja tehokkaimmalla tavalla.

Mitä, jos yritykseni on rekisteröity toiseen maahan?

Ohjelma on tällä hetkellä lokalisoitu seitsemään maahan: Iso-Britannia, Ranska, Saksa, Itävalta, Belgia, Ruotsi ja Suomi. Voit käyttää Zervantia myös muissa maissa, sillä tarjoamme ohjelmasta kansainvälisen version, jossa ei ole mitään tiettyyn maahan kuuluvia asetuksia. (Huom! Premium-palvelut eivät ole tällä hetkellä saatavilla kansainvälisessä versiossa.)

Minkä kokoinen yritys minulla tarvitsee olla, jotta voin käyttää Zervantia?

Keskitymme pääasiassa tarjoamaan palveluitamme yrittäjille ja pienyrityksille, mutta ei ole mitään rajoituksia sille, minkäkokoisen yrityksen kanssa voit käyttää Zervantia. Ohjelma on suunniteltu olemaan mahdollisimman joustava, jotta se sopii monenlaisille eri aloille. Voit lisätä omaan toimintaasi liittyviä viestejä tyhjiin kenttiin (esim. Viesti, Laskun alaviite). Suosittelemme tarkistamaan kirjanpitäjältäsi, että raportit ovat riittäviä kirjanpitoasi varten.

Voinko käyttää Zervantia ilmaiseksi?

Kyllä! Voit luoda ja lähettää laskuja sähköpostitse/ladata niitä pdf-tiedostona ilmaiseksi.

Miksi Zervant on ilmainen?

Laskujen käsittely voi olla työlästä. Mielestämme kaikilla yrittäjillä tulisi olla käytössään työkalu, jolla laskutus voidaan hoitaa mahdollisimman nopeasti ja yksinkertaisesti. Etenkin, kun mahdolliset esteet laskujen ja tarjousten luomisessa aiheuttavat helposti ongelmia pienyrittäjille. Niinpä päätimme tarjota ilmaisen tavan hoitaa laskutusta.

Toki meidänkin täytyy tehdä rahaa. Sen vuoksi meillä on tarjolla useita premium-palveluita, jotka voit ottaa käyttöön parantaaksesi tehokkuuttasi entisestään.

Ovatko tietoni turvassa?
Palvelimet
Käytämme Amazon Web Services (AWS) tarjoamia palvelimia tietojesi säilyttämiseksi turvallisessa paikassa Euroopassa (Lontoo, Irlanti tai Frankfurt).

AWS tarjoaa ensiluokkaisen tietoturvan sekä fyysisesti että ympäristön kannalta. Voit siten olla varma siitä, että tietosi ovat turvassa. Lue lisää tietoturvasta AWS:n datakeskuksissa täältä.

Turvalliset yhteydet

Kaikissa yhteyksissämme käytetään Secure Sockets Layer (SSL) -salausmenetelmää. Tämä on sama turvallisuustaso, jota pankit käyttävät.

Kaikki järjestelmämme komponentit kuten verkot, palvelimet ja tietokannat on jaettu vähintään kahteen datakeskukseen, jotka sijaitsevat eri paikoissa.

Varmuuskopiot

Kaikki tiedot varmuuskopioidaan päivittäin varmistaaksemme, ettei mitään tietoa häviä (muun muassa disaster recovery -tilanteita varten).

Huomaa, että olet vastuussa tiedoistasi, joten kannattaa varmistaa, että sinulla on niistä myös oma varmuuskopio. Lue täältä ohjeet, kuinka saat ladattua tiedot Zervant-tililtäsi.
Voiko Zervantin yhdistää muihin ohjelmiin?

Lyhyesti vastattuna, ei. Zervantia ei voi vielä integroida muihin sovelluksiin, eikä Zervantin rajapinta (API) ole avoin.

Tämä on toiminto, jonka parissa työskentelemme parhaillaan pankkiyhteyden muodostamiseksi. Jos sinulla on ehdotuksia Zervantiin yhdistettävien ohjelmien suhteen, laita ihmeessä viestiä yhteydenottolomakkeen kautta.

Voinko käyttää yhtä Zervant-tiliä useammalla käyttäjällä?
Uusien käyttäjien luominen yhdelle Zervant-tilille ei ole tällä hetkellä mahdollista. Sinulla voi olla vain yksi käyttäjänimi yhdellä tilillä.

Zervantin käyttäminen yhtä aikaa monella laitteella

Voit jakaa käyttäjänimesi esimerkiksi työntekijöillesi, mutta emme suosittele käyttämään sitä samanaikaisesti useammalla laitteella. Zervant on pilvipohjainen palvelu, ja yhden tilin käyttäminen monella välilehdellä/selaimella/tietokoneella samaan aikaan saattaa helposti johtaa ongelmiin tietojen käsittelyssä.

Yksi yritys per yksi Zervant-tili

Emme myöskään suosittele luomaan useita Zervant-tilejä yhdelle yritykselle, koska ohjelma sallii tietyn y-tunnuksen ja alv-tunnuksen käytön vain yhdellä tilillä kerrallaan. Useammat tilit eivät myöskään synkronoisi keskenään.

Useampien käyttäjien lisääminen erilaisilla käyttöominaisuuksilla on toivottu ominaisuus, ja toivomme voivan tuoda sen tulevaisuudessa.

Mitä Zervantin mobiilisovelluksella voi tehdä?
Voit käyttää Zervantia kahdella tavalla, joko tietokoneen selaimessa osoitteessa https://secure.zervant.com/login/login/fi tai käyttämällä Zervantin mobiilisovellusta. Sovellus on saatavilla sekä Androidille että iOSille. Pyrimme lisäämään sovellukseen toimintoja koko ajan.

Mobiilisovelluksessa saatavilla olevat toiminnot

• Laskujen ja tarjousten luonti
  • Laskujen ja tarjousten lähettäminen sähköpostitse ja niiden lataaminen pdf:nä
  • Laskujen ja tarjousten lähettäminen linkin kautta käyttäen mitä tahansa viestintäsovellusta
  • Laskulistan tarkastelu
  • Tarjouslistan tarkastelu
  • Laskujen tilan muuttaminen
  • Asiakasrekisterin ylläpito
  • Tuoterekisterin ylläpito

Selainversiossa (tietokoneella) saatavilla lisäksi nämä toiminnot

• Kuitit, maksumuistutukset, maksuaikataulut, tuntikirjaus, lähetyslistat, korttimaksut
  • Lisää laskutusasetuksia, joita voit asettaa oletukseksi nopeuttaaksesi laskutusprosessia, esim. viesti, alaviite, logo, alv %, valuutta, maksutavat
  • Verkkolaskutus ja postilähetys
  • Premium-tilaus
Kuinka monta desimaalia Zervant tukee?
Tällä hetkellä voit määritellä hinnat kahden desimaalin tarkkuudella (esim. 9,99 €).
Zervantin suositteleminen ystävälle

Voit suositella Zervantia ystävällesi tai työkaverillesi suoraan Zervant-tililtäsi. Tästä saat 15 € palkinnon!

Suosittele Zervantia ystävällesi

1. Mene kohtaan Oma tili ja avaa välilehti Suosittele Zervantia.
  2. Täällä näet henkilökohtaisen suosittelulinkkisi, jonka voit kopioida ja lähettää kenelle tahansa, niin monesti kuin haluat.
  3. Ystäväsi voi sitten luoda Zervant-tilin tämän linkin kautta. Huom! Suosittelu lasketaan ainoastaan, jos ystäväsi luo tilin tämän linkin avaamalta sivulta.
  4. Suosittelemasi henkilöt voivat käyttää ohjelmaamme ilmaiseksi. Saadaksesi kuitenkin 15 € palkinnon, ystäväsi tulee tehdä premium-tilaus yhteen maksullisista paketeistamme, ja maksaa siitä vähintään 15 € (alv 0%). Esimerkiksi jos ystäväsi tekee tilauksen Startti-pakettiin, saat palkinnon, kun hän on tilannut pakettia kolme kuukautta.
  5. Kun ystäväsi on maksanut 15 €, maksamme palkinnon pankkitilillesi, jonka olet ilmoittanut välilehdellä Oma tili -> Maksutavat kohdassa.

Huomaa Zervantin suosittelemisesta:

• Ystäväsi saa 30 päivän pidennetyn kokeilujakson normaalin 14 päivän sijaan.
  • Saat 15 € jokaisesta henkilöstä, jonka olet kutsunut Zervantiin, ja joka on maksanut 15 €.
  • Palkinnon maksamiseen voi mennä enintään 60 päivää.
  • Katso suositteluohjelmamme täydet ehdot täältä.
Vaikuttaa siltä, ettei Zervant toimi normaalisti. Miksi?

Joskus saatat kohdata ongelmia järjestelmän toimivuudessa. Silloin on muutama asia, jonka voit itse tehdä ratkaistaaksesi kohtaamasi ongelman.

Varmista, että käytät tuettua ja ajan tasalla olevaa selainta

Joitain käyttöongelmia voi ilmetä, jos käytät jotain vanhempaa selainta tai sen versiota. Varmistathan siis ennen vianmäärityksen jatkamista, että käytät Zervantia jollain tuetulla selaimella.
Huomaa myös, että emme enää tue Internet Exploreria ollenkaan.

Tällä hetkellä tuemme seuraavien internetselaimien uusimpia versioita Windows/macOS/Linux käyttöjärjestelmissä:

• Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Microsoft Edge
  • Apple Safari

Voit tarkistaa, mikä versio sinulla on käytössä menemällä selaimen asetuksiin, esim. Google Chromessa löydät sen klikkamaalla kolmea pistettä sivun yläosassa, osoitepalkin oikealla puolella -> Asetukset -> Tietoja asetuksista.

Päivitä sivu

Useimmat ongelmat ratkeavat päivittämällä sivun. Etsi ensin päivitä kuvake, joka useimmissa selaimissa löytyy osoitepalkin vasemmalta puolelta ja näyttää yleensä tältä:

Tyhjennä selaimen välimuisti ja evästeet

Selaimen välimuisti säilöö väliaikaisesti kuvia, komentosarjoja ja muita osia selaamistasi verkkosivuista toimintojen nopeuttamiseksi. Evästeet ovat sivustojen luomia tiedostoja, joihin on tallentunut esimerkiksi tietoja sivujen katseluasetuksista ja kirjautumistiedoista tietokoneellesi.

Joissain tilanteissa on parempi, ettei tietoja ole tallentuneena välimuistissa. Päivitä-painikkeen painaminen ei tässä tilanteessa riitä, sillä tämä päivittää ainoastaan aukiolevan sivun käyttäen vanhoja tietoja. Sinun tulee siis ensin päivittää sivu ja sen jälkeen tyhjentää selaimen välimuisti ja poistaa evästeet.

Kun tyhjennät selaimen välimuistin ja evästeet, verkkosivuston asetukset (kuten käyttäjänimet ja salasanat) poistetaan. Tämä tarkoittaa myös, että kaikki kuvat on ladattava uudelleen, joten jotkut sivustot saattavat vaikuttaa hitaammilta.

Google Chrome

Avaa Chrome ja klikkaa sen jälkeen osoitepalkin oikealla puolella olevaa valikkokuvaketta (kolme pistettä päällekkäin). Mene sitten kohtaan Lisää työkaluja ja klikkaa tämän jälkeen Poista selaustiedot. Valitse Poista selaustiedot -laatikosta Evästeet ja muut sivuston ja laajennuksien tiedot ja Välimuistissa olevat kuvat ja tiedostot. Valitse sitten yläosassa olevasta valikosta, mitä haluat poistaa. Valitse kaikki, jos haluat poistaa kaikki tiedot. Sen jälkeen valitse Poista selaustiedot.

Mozilla Firefox

Avaa Firefox ja klikkaa sen jälkeen osoitepalkin oikealla puolella olevaa valikko kuvaketta (kolme lyhyttä viivaa päällekkäin). Valitse Poista sivuhistoria ja sen jälkeen Poista viimeaikaisia historiatietoja. Valitse sitten kuinka paljon historiatietoja poistetaan. Klikkaa vielä kohtaa Yksityiskohdat ja valitse sieltä, mitä tietoja haluat poistaa (laita täppä kohtaan Sivu- ja lataushistoria, Evästeet ja Väliaikaistiedostot). Paina sitten Poista tiedot -painikettta ja sulje sen jälkeen kaikki selaimen ikkunat.

Microsoft Edge

Avaa Edge ja klikkaa osoitepalkin oikealla puolella olevaa valikkokuvaketta (kolme lyhyttä viivaa päällekkäin). Valitse Asetukset ja sieltä Tyhjennä selaustiedot. Valitse tyhjennettävät kohteet ja Tyhjennä. Sulje sen jälkeen kaikki selaimen ikkunat.

Apple Safari

Klikkaa auki Asetukset -> Safari -> Tyhjennä historia ja poista sivustojen data. Valitse haluamasi ajanjakso ja klikkaa Tyhjennä historia. Sulje Safari.

Sisäänkirjautumisen jälkeen Zervant ei lataudu. Mitä minun pitäisi tehdä?

Kannattaa tarkistaa, että selaimesi on ajan tasalla. Zervant toimii parhaiten uusimilla selainversioilla. Päivitä siis selaimesi. Lisäksi on hyvä välillä tyhjentää selaimen välimuisti & evästeet. Seuraavana pari harvemmin esiintyvää syytä hankaluuksiin.

Safari Private Browsing eli Yksityinen selaus

Jos käytät Safari-selainta, varmista ettet käytä yksityisen selauksen ikkunoita. Voit todeta tämän helposti sillä yksityisen selauksen ikkunassa on tumma osoite ja Smart Search hakukentässä valkoinen teksti. Zervantia ei voi käyttää Safarin yksityisellä selauksella johtuen Safarin tavasta käsitellä evästeitä ja selaimen välimuistia.

Yksityisen selauksen käytön lopettaminen:

Sulje yksityisen selauksen ikkuna ja siirry toiseen Safari-ikkunaan joka ei käytä yksityistä selausta. Voit myös avata ikkunan joka ei käytä yksityistä selaista valitsemalla Tiedosto - Uusi ikkuna.

Ad-block add-on

Järjestelmämme hyödyntää erilaisista lähteistä tulevaa dataa, ja välillä ad-blockerit toimivat näitä lähteitä vastaan. Varmistaaksesi järjestelmämme täyden toimivuuden, suosittelemme lämpimästi että kytket pois päältä ad-blockerin sivustoltamme, tai että tilapäisesti kytket sen pois kokonaan, jotta Zervant toimii optimaalisesti.

Minulla useampi Zervant tili samanaikaisesti käytössä. Miksi ongelmia ilmenee?

Kun käytät kahta tiliä samanaikaisesti samalla selamimella on hyvin todennäköistä ettei käyttö ole ongelmatonta. Tämä liittyy selaimen välimuistin toimintaan sekä tilin tietoihin jotka tallentuvat (välimuistiin) ollessasi sisäänkirjautuneena.

Laskuja tai asiakastietoja voi tallentua väärälle tilille tai väärät tiedot voivat näkyä väärällä tilillä tai näkymällä. Nämä ongelmat eivät ole Zervant-kohtaisia vaan samankaltaisia ongelmia saattaa esiintyä käyttäessä mitä tahansa applikaatiota ja ollessasi kirjautuneena usealle tilille samanaikaisesti.

Jos useampaa tiliä on käytettävä yhtä aikaa on parasta käyttää eri tileille eri selaimia (esim. Google Chromea ensimmäiselle tilille ja Mozilla Firefoxia toiselle tilille)
.

Zervant näyttää omituiselta puhelimen tai tabletin selaimessa. Miksi?

Zervant laskutusjärjestelmä on vakaa applikaatio, joka tukeutuu selaintoimintoihin, joita ainoastaan täysin kehittyneet Windows/MacOS/Linux selaimet voivat tarjota. Pääset kyllä Zervant-tilillesi mobiililaitteen selaimella, mutta on mahdollista, että joku osa tai ominaisuus ei näytä oikealta tai koet muita ongelmia Zervantin toiminnallisuuksissa.

Tarjoamme kuitenkin mobiilisovelluksen Androidille ja iOSille. Voit ladata sen Google Play -kaupasta tai App Storesta. Kehitämme sovellusta jatkuvasti ja tulemme tarjoamaan lisää toimintoja tulevaisuudessa.

Voinko kirjata menoja Zervantiin?

Zervantiin ei ole mahdollista kirjata menoja, ostolaskuja tai muita kirjanpidon tapahtumia.

Voit luoda ja lähettää laskuja ilmaiseksi Zervantilla. Sen lisäksi tarjoamme Premium-palveluita, jotka parantavat laskutuskokemustasi entisestään ja auttavat sinua kotiuttamaan rahasi nopeammin.

Pystynkö vastaanottamaan laskuja Zervant-tililleni?

Zervantin avulla voit luoda ja lähettää laskuja, mutta mahdollisuutta vastaanottaa laskuja Zervant-tilillesi ei ole tarjolla.

Tukeeko Zervant varastonhallintaa?

Zervant ei tällä hetkellä tue varastonhallintaa. Olemme kuitenkin luoneet ilmaisen Excel-pohjan varastonhallintaa varten.

Lue lisää:

Tukeeko Zervant itselaskutusta?

Itselaskutus on sopimus myyjän ja ostajan välillä. Heidän molempien tulee olla arvonlisäverovelvollisia. Itselaskutuksessa ostaja luo laskun (myyjän sijaan) ja toimittaa sen maksun kera myyjälle.

Valitettavasti Zervant ei tällä hetkellä tue itselaskutusta.

Miten kirjaan luottotappion Zervantissa?

Joskus tulee vastaan tilanne, että asiakas ei maksa laskuasi ollenkaan - muistutusten lähettämisestä ja perintätoimista huolimatta. Tällöin sinun tulee merkitä lasku luottotappioksi.

Varsinaista suoraa toiminnallisuutta luottotappion kirjaamiseen emme tällä hetkellä palvelussamme tarjoa, mutta voit kiertää asian esimerkiksi näin:

1. Mene välilehdelle Laskut.

2. Valitse lasku, jonka haluat merkitä luottotappioksi -> klikkaa Lisää ruudun oikealla ylhäällä ja valitse Kopioi uudeksi.

3. Tee laskulle seuraavat muutokset:

• Merkitse laskurivien summat negatiivisiksi laittamalla niiden eteen miinusmerkki (-).
  • Asetukset-kohdan alla oikealla, muuta Laskun otsikko -kohtaan Luottotappio.
  • Mainitse alkuperäisen, maksamattoman laskun numero Viesti-kentässä.

4. Vahvista lasku.

5. Merkitse molemmat, sekä alkuperäinen että uusi luottotappio lasku, maksetuiksi. Näin alkuperäisestä laskusta jää merkintä raportteihin, mutta uusi negatiivinen lasku kumoaa siitä saatavan summan.