SEPA-suoraveloitusmaksuni kiistettiin. Mitä minun pitää tehdä?

Huomaathan että jos SEPA maksusi kiistetään, maksua ei voi enää jatkossa selvittää käyttäen SEPA maksutapaa. Ainoastaan korttimaksu on mahdollinen.

Voi olla, että olet maksanut Zervantin tilausta SEPA-suoraveloituksella ja siihen liittyviä maksuja on kiistetty. Saat Zervant-tililläsi ilmoituksen kiistetyistä maksuista.

Mitä tarkoittaa maksun kiistäminen? Kun maksujärjestelmämme pyrkii veloittamaan tilausmaksua pankkitililtäsi, SEPA-suoraveloituksessa sinun tai pankin on mahdollista estää veloitus. Tällöin emme koskaan saa tilauksestasi rahoja. Olet mahdollisesti saanut jopa kuitin veloituksesta sähköpostitse, se ei kuitenkaan valitettavasti vahvista maksua, koska veloitus voidaan estää vielä kuitin lähettämisen jälkeen.

Miksi maksu kiistettiin?

Nämä ovat yleisimmät syyt maksun kiistämiseen:

• Tilitiedoissa on virhe - voi olla, että antamiisi maksutietoihin Zervantissa on tullut näppäilyvirhe.
  • SEPA-suoraveloitusta ei ole aktivoitu - jotta suoraveloitus onnistuu, se täytyy yleensä aktivoida erikseen verkkopankissa tai ottamalla yhteyttä pankkiin.
  • Tilillä ei ole tarpeeksi katetta - tarkista, että SEPA-suoraveloitukseen liitetyllä pankkitilillä on tarpeeksi rahaa kuukausittain/ vuosittain toistuvia veloituksia varten.
  • Pankkisi ei pysty käsittelemään veloitusta - voi olla, että pankkisi vaatii erillisen luvan suoraveloituksille.
  • Kiistit maksun itse - peruit maksun veloituksen.

Mitä minun pitää tehdä?

1. Saat Zervant-tililläsi alla näkyvän ikkunan. Tärkeimmät ruudussa näkyvät tiedot ovat nämä:

• Paketti ja aikaväli, jolta emme ole saaneet maksua.
  • Lasku/t, jotka sinä tai pankkisi kiisti. Näet kaikki Zervant-tilaukseen liittyvät maksut myös kohdassa Oma tili -> Premium-tilaus -> Tilaushistoria.
  • Maksettava summa, jonka maksamalla saat jatkettua tilaustasi.

SEPA-suoraveloitukseen liittyvä kiistetty maksu

2. Klikkaa kohtaa Selvitä.

3. Seuraavassa ikkunassa sinun tulee valita maksutapa. Jos sinulla on kaksi kiistettyä maksua, SEPA-suoraveloitus näkyy lukittuna. Tällöin voit valita ainoastaan korttimaksamisen.

• Pankki- tai luottokortti: Klikkaa Valitse -> syötä kortin tiedot -> klikkaa Muuta.
  • SEPA-suoraveloitus: Tarkista pankistasi, että tämä maksutapa on aktivoitu oikein. Klikkaa Valitse -> voit halutessasi vaihtaa tilitiedot klikkaamalla kohtaa Muuta -> rastita ruutu vahvistaaksesi SEPA-suoraveloituksen ehdot (Olen lukenut tarkistuslistan ja hyväksyn nämä ehdot) -> klikkaa Vahvista.

Vahvista maksutapa, jotta voit jatkaa tilaustasi

Kun olet vahvistanut maksutavan, sinulta veloitetaan toisessa ikkunassa mainittu summa (Yhteensä) ja voit jatkaa Zervantin käyttöä normaalisti.

Huom! Älä maksa tilausta pankkisiirtona. Päivitä maksutietosi sen sijaan Zervant-tililläsi.