Laskujen numeroiminen

Zervantilla laskujen numerointi on automatisoitu. Voit päättää, mistä numerointi alkaa, sen jälkeen se jatkuu automaattisesti juoksevana. Tällä tavoin voit olla varma, että laskuillasi on lainmukainen numero, vältät saman laskunumeron käyttämistä uudelleen ja voit silti päättää, millaista numerointa haluat käyttää. Lue vinkkimme laskun numeron luomiseen.

Numerointi on yhdistetty laskuille ja hyvityslaskuille.

Ensimmäinen laskunumerointisi alkaa etuliitteellä TEST

Ensimmäistä laskua luodessasi laskun numero on TEST-1. Voit käyttää tätä testinumerosarjaa kokeillessasi laskuttamista Zervantilla. Ennen kuin alat luomaan oikeita laskuja asiakkaillesi, valitse ensin oma numerointisi.

Numeroinnin valitseminen

Kun olet valmis luomaan virallisia dokumentteja, voit valita numerointisarjasi aloitusnumeron klikkaamalla Muuta (Laskun numero -kentän vieressä).

Voit luoda oman numerointisi klikkaamalla editorissa laskunumeron vieressä Muuta

Tämä avaa ikkunan numeroinnin valitsemiseksi:

Valitse numerointisi joko etuliitteellä tai ilman

Voit valita, haluatko numerointiisi etuliitteen (esim. 2019). Tällä tavoin numerointisi tulisi näyttämään tältä: 2019-1. Huomaa, että väliviivaa ei saa tuosta pois. Sinun ei ole pakko aloittaa numeroa ykkösestä (1) - voit valita minkä tahansa numeron (esim. 2019-3, 2019-999). Kun olet valinnut numeroinnin, laskujen numerot jatkuvat juoksevana aina kun vahvistat laskun (2019-2, 2019-3 jne.).

Kun olet valinnut numeroinnin ja vahvistanut laskun, numerosarjaa ei voi enää muuttaa. Huomaa, että tämä koskee myös numerointia, jossa ei ole etuliitettä! Voit kuitenkin aloittaa uuden numerosarjan uudella etuliitteellä.

Vinkkejä laskunumerointiin:

• Vahvistetut laskut etuliitteellä TEST näkyvät myös Zervant-tilisi välilehdellä Raportit. Suosittelemme perumaan ne luomalla niille hyvityslaskut tai poistamalla ne (Lisää -> Poista).
  • Lasku saa numeron vasta kun vahvistat laskun. Luonnoksella näkyy aina seuraava mahdollinen numero sarjastasi ennen kuin se vahvistetaan, siksi voit nähdä monella luonnoksella saman numeron.
  • Etuliitteessä ja laskunumerossa voi olla ainoastaan numeroita (ei siis kirjaimia tai erikoismerkkejä).
  • Etuliitettä tai laskunumeroa ei voi aloittaa nollasta (esim. 019-0001 tai 2019-0001).
  • Tarjouksille voit valita numerot vapaasti, mutta kirjaimet tai erikoismerkit eivät käy. Jos muutat tarjouksen laskuksi, laskulle tulee järjestyksessä seuraava vapaa numero laskunumerosarjastasi.
  • Jos poistat laskun, et voi enää käyttää poistetun laskun numeroa vaan numerointi jatkuu seuraavasta vapaasta numerosta.
  • Jos olet asettanut numerointisi etuliitteeseen kuluvan vuoden (esim. 2019), huomaa, että se ei muutu vuoden vaihteessa. Luo siis ensi vuonna uusi etuliite 2020.