Zervantin mobiilisovelluksen käyttäminen Androidilla

Pääset tilillesi myös Zervantin mobiilisovelluksella. Sovelluksessa voit käsitellä asiakkaita ja tuotteitasi sekä luoda laskuja ja tarjouksia. Kehitämme parhaillaan sovellusta ja pyrimme lisäämään sinne toimintoja.

Laskulista

Kirjautumalla sovelluksella Zervant-tilillesi aukeaa ensimmäisenä laskulistasi, jossa näkyy kaikki laskusi niiden tilasta riippumatta.

• Voit valita ainoastaan tietyn tilan mukaiset laskut tai katsoa tiettyä laskua tarkemmin napauttamalla sitä.
  • Voit merkitä laskun maksetuksi valitsemalla sen, ja napauttamalla sen tilan kertovaa painiketta keskellä ruutua. Tästä näkymästä voit myös lähettää laskun, muokata tai poistaa sen.

Laskulista Zervantin mobiilisovelluksessa

Laskun luominen

1. Saat luotua uuden laskun napauttamalla isoa vihreää plusmerkkiä ruudun oikeassa alakulmassa. Tämä vie sinut editoriin, missä voit valita asiakkaan, lisätä laskurivit ja tarkentaa muut laskun tiedot.

Laskun luominen Zervantin mobiilisovelluksessa

Ylimpänä olevista asetuksista (rataskuvake) voit määritellä laskulle muun muassa alennuksen, viitenumeron, valuutan ja laskun kielen.

Vinkki: Viitenumero ei tule sovelluksessa automaattisesti. Suomessa viitenumero muodostetaan yleensä laskunumerosta ja yhdestä tarkistusnumerosta. Et voi itse keksiä tarkistusnumeroa, saat viitenumeron sovelluksessa laskulle näin:
  1. Syötä laskunumero sivulla https://www.viitenumero.fi/ näkyvään kenttään ja klikkaa Laske tarkistenumerot. Jos laskunumerossasi on etuliite, esim. 2019-1, laita numero ilman väliviivaa kenttään eli 20191. Tämän jälkeen viitenumeroksi tulee esim. 201912.
  2. Syötä tämä viitenumero asetuksissa niin se tulee laskulle.

Pyrimme lisäämään viitenumeron automaattisen muodostuksen sovellukseen tulevaisuudessa.

Voit lisätä editorissa kohdan LISÄÄ RIVI vierestä otsikoita, tekstikenttiä ja välisummia napauttamalla kolmea pistettä.

Laskupohjaa ei vielä pääse valitsemaan sovelluksessa, joten kannattaa tallentaa eniten käyttämäsi pohja oletukseksi selainversiossa kohdassa Oma tili -> Laskutusasetukset -> Laskupohja.

2. Kun olet valmis lähettämään laskusi, napauta kohtaa ESIKATSELU tarkastaaksesi laskun, tai kolmea pistettä sen vieressä tallentaaksesi laskun luonnoksena. Esikatselusta voit lähettää laskun klikkaamalla nuolta ruudun oikeassa yläkulmassa.

Tällä hetkellä tarjoamme toimitustavat:
  • Lähetä sähköpostitse
  • Lataa pdf
  • Jaa linkkinä
  • Vahvista ja sulje

Asiakkaat ja tuotteet

Napauttamalla kolmea päällekkäistä viivaa laskulistan vasemmassa yläkulmassa pääset asiakas- ja tuoterekisteriisi.

Asiakkaat ja tuotteet Zervantin mobiilisovelluksessa

Voit lisätä asiakkaita ja tuotteita isosta vihreästä plusmerkistä. Kun olet täyttänyt asiakkaan/tuotteen tiedot, klikkaa tarkistusmerkkiä tallentaaksesi sen rekisteriisi.

Muut toiminnot

Tällä hetkellä sovelluksesta voi lukea lisää kohdasta Tietoja tai ottaa yhteyttä asikastukeemme avaamalla välilehden Asiakastuki. Parannamme sovellusta jatkuvasti ja pyrimme lisäämään siihen pian muita toimintoja.